SAM 0541Ons orkest is een amateurorkest dat bestaat uit ongeveer vijfendertig leden. We spelen graag klassieke werken met soms een uitstapje naar een andere stijl.

Samenstelling:
Het orkest bestaat uit strijkers, hout-en koperblazers en een slagwerker. We werken met een vaste professionele dirigent en een vaste vervanger. Het orkest wordt, als het repertoire dat vraagt, uitgebreid met enkele hulpkrachten, zowel professionals als amateurs. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die zelf willen ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken die door geniale componisten is geschreven.

Concerten:
Het samenspelen met jonge solisten is zowel voor de orkestleden als voor de solisten zelf altijd inspirerend. En uiteraard willen we niet alleen maar studeren op de mooiste muziek, maar deze ook in de concertzaal ten gehore brengen. Daarmee dagen we ons zelf uit om op de toppen van ons kunnen samen aan een mooie uitvoering te werken. We streven er naar om minimaal twee maal per jaar een openbaar concert te geven.

Jonge Solisten:
Het orkest treedt graag op met jong talent. Talent dat u over een aantal jaren wellicht in de grote concertzalen kunt bewonderen. Met de jonge solisten uit de regio spelen we beroemde solo-concerten. We hebben met veel plezier Sebastiaan van Halsema, Coen Stuit, Bob van der Ent en Marianne Smit begeleid in de afgelopen periode; recent nog Jesse Ang (piano), Joep van Beijnum (viool) en Jeroen Dupont (viool).

Projecten:
Sinds 2013 organiseren we Scratchdagen waarbij instrumentalisten en zangers voor een dag samen met het orkest een aantal werken voor koor en orkest kunnen instuderen. Aan eind van de dag volgt een openbare uitvoering. Inmiddels hebben we een Russische koren programma met Franse en Italiaanse operakoren en uitvoering van delen uit The Messiah ten gehore gebracht. Voor 2018 staan delen uit Die Jahreszeiten van Joseph Haydn op het programma. 

Lid worden? Je bent van harte welkom! Neem contact op!

De wereld rond:
Zes leden van het ZSO vormen samen salonorkest Sanseveria. José Vosbergen en Ellis Verreijt (viool), Paula Velthuys (cello), Jan Engel (contrabas), Adri Boon (fluit), Kees Krom (klarinet) en Marty Schuddeboom (accordeon). Hét muziekensemble voor een concert op uw bedrijfsfeest! Sanseveria neemt u de wereld rond.
Van Weense walsen naar Italiaanse smartlappen, langs Argentijnse tango's, richting Vivaldi. Enthousiaste musici uit het Zaans Symfonieorkest geven uw feest graag iets extra's.

 

Sanseveria20220421 115046 2

Soms wordt ons gevraagd of we het niet erg vinden dat we op de achtergrond klinken. Het antwoord is NEE; zonder onze bijdrage zo uw speciale moment niet hetzelfde geweest zijn. Sanseveria heeft inmiddels een aantal optredens achter de rug. Tijdens een diner georganiseerd door de Rotary hebben we dansmuziek gespeeld, en ook de koffieconcerten in o.a bejaardenhuizen wordt altijd zeer op prijs gesteld door de bewoners en gasten.

Wilt u een bijeenkomst, feestje of receptie verlevendigen met salonmuziek, dan kunt u contact opnemen met Ludo of Ellis, e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De opbrengst van de optredens komt ten goede aan het orkest.