SAM 0541Ons orkest is een amateurorkest dat bestaat uit ongeveer vijfendertig leden. We spelen graag klassieke werken met soms een uitstapje naar een andere stijl.

Samenstelling:
Het orkest bestaat uit strijkers, hout-en koperblazers en een slagwerker. We werken met een vaste professionele dirigent en een vaste vervanger. Het orkest wordt, als het repertoire dat vraagt, uitgebreid met enkele hulpkrachten, zowel professionals als amateurs. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die zelf willen ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken die door geniale componisten is geschreven.

Concerten:
Het samenspelen met jonge solisten is zowel voor de orkestleden als voor de solisten zelf altijd inspirerend. En uiteraard willen we niet alleen maar studeren op de mooiste muziek, maar deze ook in de concertzaal ten gehore brengen. Daarmee dagen we ons zelf uit om op de toppen van ons kunnen samen aan een mooie uitvoering te werken. We streven er naar om minimaal twee maal per jaar een openbaar concert te geven.

Jonge Solisten:
Het orkest treedt graag op met jong talent. Talent dat u over een aantal jaren wellicht in de grote concertzalen kunt bewonderen. Met de jonge solisten uit de regio spelen we beroemde solo-concerten. We hebben met veel plezier Sebastiaan van Halsema, Coen Stuit, Bob van der Ent en Marianne Smit begeleid in de afgelopen periode; recent nog Jesse Ang (piano), Joep van Beijnum (viool) en Jeroen Dupont (viool).

Projecten:
Sinds 2013 organiseren we Scratchdagen waarbij instrumentalisten en zangers voor een dag samen met het orkest een aantal werken voor koor en orkest kunnen instuderen. Aan eind van de dag volgt een openbare uitvoering. Inmiddels hebben we een Russische koren programma met Franse en Italiaanse operakoren en uitvoering van delen uit The Messiah ten gehore gebracht. Voor 2018 staan delen uit Die Jahreszeiten van Joseph Haydn op het programma. 

Lid worden? Je bent van harte welkom! Neem contact op!

Alle instrumentalisten die in een symfonieorkest passen kunnen zich altijd aanmelden. Het kan voorkomen dat voor bepaalde plekken in het orkest een wachtlijst bestaat. Als het je leuk lijkt om samen met anderen prachtige muziek ten gehore te brengen en als je minimaal 4 jaar les hebt gehad, kom dan bij het Zaans Symfonieorkest spelen.

Voordelen lidmaatschap:

  • Elke repetitie is eigenlijk ook een 'masterclass' onder leiding van een professional.
  • Spelen in een symfonieorkest is een superleuke ervaring voor jong en oud en een verrijking van je sociale leven.

Praktisch:

  • We repeteren op dinsdagavond van 19:45 tot 22:15 uur in de Kooger Vermaning, Lagedijk 34, 1541 KC  Koog aan de Zaan (kijk bij ' voor leden' voor de bijzonderheden per datum).
  • Na vier repetities kun je je formeel aanmelden als lid. Het bestuur bespreekt dan, in overleg met de dirigent, of je een passende plaats geboden kan worden.
  • De contributie bedraagt € 80,- per kwartaal, te voldoen bij vooruitbetaling. Jongeren tot en met 25 jaar betalen de helft, € 40,- per kwartaal.
  • Wanneer er een concert is, hoort daar ook altijd een (extra) generale repetitie bij. En soms ter voorbereiding op een concert kunnen er ook extra repetities in het weekend afgesproken worden.
  • Ons orkest heeft enkele instrumenten die door leden gehuurd kunnen worden, op voorwaarde dat het instrument wordt bespeeld in het orkest. We beschikken over een contrabas, viool, altviool, een A-klarinet en slagwerk.

De contributie is noodzakelijk voor het nakomen van de financiële verplichtingen van het orkest, zoals het honorarium van de dirigent, de zaalhuur, de verzekering en de kosten van de bladmuziek.  De concerten worden bekostigd uit de sponsorgelden, subsidies en de entreegelden. 

Neem contact op:

Twijfel je nog en ben je nog geen lid? Neem gerust contact op om vrijblijvend je over de mogelijkheden te laten informeren.

Wil je een keer komen luisteren of meespelen op een repetitie? Je bent van harte welkom, maar kondig je bezoek even aan zodat we voor partijen kunnen zorgen.
Bel een van onze bestuursleden, Paula Velthuys (075-7714540/06 24217901 of  Ton Roling (075-6215094).

Voor nu alvast,.... Je bent welkom.