Het Zaans Symfonie Orkest

Ons orkest is een amateurorkest dat bestaat uit ongeveer vijfendertig leden. We spelen graag klassieke werken met soms een uitstapje naar een andere stijl.

Samenstelling

Het orkest bestaat uit strijkers, hout-en koperblazers en een slagwerker. We werken met een vaste professionele dirigent en een vaste vervanger. Het orkest wordt, als het repertoire dat vraagt, uitgebreid met enkele hulpkrachten, zowel professionals als amateurs. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die zelf willen ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken die door geniale componisten is geschreven.

Concerten

Uiteraard willen we niet alleen maar studeren op de mooiste muziek, maar deze ook in de concertzaal ten gehore brengen. Daarmee dagen we ons zelf uit om op de toppen van ons kunnen samen aan een mooie uitvoering te werken. We streven er naar om minimaal twee maal per jaar een openbaar concert te geven..

Projecten

Sinds 2013 organiseren we Scratchdagen waarbij instrumentalisten en zangers voor een dag samen met het orkest een aantal werken voor koor en orkest kunnen instuderen. Aan eind van de dag volgt een openbare uitvoering. Inmiddels hebben we een Russische koren programma, een programma met Franse en Italiaanse operakoren een uitvoering van delen uit The Messiah van Händel en delen uit Die Jahreszeiten van Haydn ten gehore gebracht. 

Lid worden? Je bent van harte welkom! Neem contact op door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..