Dirigent

Johan Olof is de vaste dirigent van het Zaans Symfonie Orkest, het symfonieorkest van de KLM Airchestra en van het Zeister Philharmonisch Orkest. Tevens is hij artistiek leider van orkest De KlankKast, een kamerorkest bestaande uit jonge professionals, en artistiek leider van het Oneiros Ensemble, een kamermuziekensemble.
Orkest De KlankKast is een kamerorkest dat een breed publiek in aanraking laat komen met klassieke muziek. Het orkest bestaat uit conservatoriumstudenten en pas afgestudeerden. Zij gaven concerten op het Grachtenfestival, De Uitmarkt, Sail en Festival Het Vrije Westen.
Het Oneiros Ensemble is een kamermuziekensemble met als missie het vertellen van verhalen met muziek. Het ensemble bestaat uit een groep jonge ambitieuze musici en speelt in verschillende bezettingen. Ze zoeken naar de essentie van de muziek, arrangeren en programmeren, maken muziektheater en vertellen verhalen.
Johan dirigeerde projecten bij het Apeldoorns Symfonie Orkest, het Symfonisch Collectief Breda, het Noordhollands Jeugd Orkest, het Nijmeegs Strijkers Gilde, Arnhem Sinfonietta, het Symfonie Orkest Eindhoven, De Voice Company, Chorvereinigung Cantabile Gera en strijkorkest Zoroaster.
Als violist remplaceert Johan bij orkesten als Combattimento, het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.