Lid worden

Alle instrumentalisten die in een symfonieorkest passen kunnen zich altijd aanmelden. Het kan voorkomen dat voor bepaalde plekken in het orkest een wachtlijst bestaat. Als het je leuk lijkt om samen met anderen prachtige muziek ten gehore te brengen en als je minimaal 4 jaar les hebt gehad, kom dan bij het Zaans Symfonieorkest spelen.

Voordelen lidmaatschap
  • Elke repetitie is eigenlijk ook een 'masterclass' onder leiding van een professional.
  • Spelen in een symfonieorkest is een superleuke ervaring voor jong en oud en een verrijking van je sociale leven.
Praktisch
  • We repeteren op dinsdagavond van 19:45 tot 22:15 uur in de Kooger Vermaning, Lagendijk 34, 1541 KC  Koog aan de Zaan (kijk bij ' voor leden' voor de bijzonderheden per datum).
  • Na vier repetities kun je je formeel aanmelden als lid. Het bestuur bespreekt dan, in overleg met de dirigent, of je een passende plaats geboden kan worden.
  • De contributie bedraagt € 90,- per kwartaal, te voldoen bij vooruitbetaling. Jongeren tot en met 25 jaar betalen de helft, € 45,- per kwartaal.
  • Wanneer er een concert is, hoort daar ook altijd een (extra) generale repetitie bij. En soms ter voorbereiding op een concert kunnen er ook extra repetities in het weekend afgesproken worden.
  • Ons orkest heeft enkele instrumenten die door leden gehuurd kunnen worden, op voorwaarde dat het instrument wordt bespeeld in het orkest. We beschikken over een contrabas, viool, altviool, een A-klarinet en slagwerk.

De contributie is noodzakelijk voor het nakomen van de financiële verplichtingen van het orkest, zoals het honorarium van de dirigent, de zaalhuur, de verzekering en de kosten van de bladmuziek.  De concerten worden bekostigd uit de sponsorgelden, subsidies en de entreegelden. 

Neem contact op

Twijfel je nog en ben je nog geen lid? Neem gerust contact op om vrijblijvend je over de mogelijkheden te laten informeren.

Wil je een keer komen luisteren of meespelen op een repetitie? Je bent van harte welkom, maar kondig je bezoek even aan zodat we voor partijen kunnen zorgen.
Mail svp ons bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor nu alvast,.... Je bent welkom.