Scratchdag van het Zaans Symfonie Orkest

Zaterdag 28 oktober 2017

In de doopsgezinde Vermaning en de Kogerkerk te Koog a/d Zaan

Speel en zing mee
in beroemde werken van Verdi, Bizet en Parry

olv Piet Hulsbos (koor) en Guido Muller (orkest)

 

We gaan de volgende verhaallijn volgen.

Als volk zijn we gevangen genomen in het oude Egypte en worden als slaven behandeld. In het 'Va pensiero' uit Nabucco van Verdi bezingen we onze ellende. 
Gelukkig is er hulp op komst om bevrijd te worden uit deze misere. De hulp komt merkwaardig genoeg niet van soldaten, maar van toreadors onder leiding van Escamillo. Hun aankomst wordt met vreugde begroet in het lied 'Les voici' uit de opera Carmen van Bizet.
Ja, we zijn bevrijd! Helaas is er nog geen land om een bestaan op te bouwen. Als zigeuners trekken we rond en zingen ' Verdi le forsche' uit Il Trovatore van Verdi. Na een lange trektocht wordt er een plek gevonden, waar het nieuwe bestaan ( een nieuw Jeruzalem) kan worden opgebouwd. In het 'Jeruzalem' van H. Parry overdenken dit feit nog een keer.
Uiteraard moet deze vrijheid gevierd worden en met het 'Libiamo' uit la Traviata van Verdi heffen wij het glas op de goede afloop.

In één dag wordt de muziek ingestudeerd en uitgevoerd. ’s Ochtends afzonderlijke repetities voor koor en orkest. Gezamenlijke lunch. ’s Middags gezamenlijke repetitie. Om 17.00 uur uitvoering in de Kogerkerk voor publiek. Borrel na afloop. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam, adres, tel nummer, instrument of zangstem. De kosten zijn € 25,00  (tot 21 jaar € 12,50) voor de hele dag inclusief koffie, thee en lunch, te voldoen op IBAN NL52 INGB 0001 8822 42 tnv Zaans Symfonieorkest te Zaandam. De bladmuziek krijgt u digitaal toegestuurd nadat de betaling is ontvangen. Uitgeprinte bladmuziek per post toegestuurd kost € 10,00 extra. Voor instrumentalisten is er de mogelijkheid om al een paar keer mee te repeteren met het orkest. Dit kunt u bij de aanmelding aangeven. Voor blazers is het aantal plaatsen beperkt; volgorde van aanmelding geldt.

Vragen? Zie onze website of Christine Calis 0299-462015.

Maak samen muziek, het is leuk en gezond!
Het orkest heet alle zangers en instrumentalisten van harte welkom!

Ook voor de scratch van 2018 ( waarschijnlijk eind september) is al wat bekend. We gaan dan met Haydn de jaargetijden langs in zijn werk ' Die Jahreszeiten'.