Over ons

Samenstelling:

De strijkersgroep telt 18 personen, op viool, altviool, cello en contrabas. Daarnaast hebben we 8 vaste houtblazers, enkele koperblazers, en een slagwerker. We werken met een vaste professionele dirigent, Guido Müller (zelf violist), en een vaste vervanger, Leo Verreijt (hoornist). Het orkest wordt, als het repertoire dat vraagt, uitgebreid met enkele hulpkrachten, zowel professionals als amateurs. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die zelf willen ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken die door geniale componisten is geschreven.

Concerten:

Het samenspelen met jonge solisten is zowel voor de orkestleden als voor de solisten zelf altijd inspirerend. En uiteraard willen we niet alleen maar studeren op de mooiste muziek, maar deze ook in de concertzaal ten gehore brengen, waarmee we ons zelf uitdagen om op de toppen van ons kunnen samen aan een mooie uitvoering te werken. We streven er naar om minimaal twee maal per jaar een publieke uitvoering te geven.

Jonge Solisten:
Het orkest treedt graag op met jong talent. Talent dat u over een aantal jaren wellicht in het Koninklijk Concertgebouw kunt bewonderen. Met de jonge solisten uit de regio spelen we beroemde solo-concerten. We hebben met veel plezier Sebastiaan van Halsema, Coen Stuit, Bob van der Ent, Hans Schellevis en Marianne Smit begeleid in de afgelopen periode; recent nog met Jesse Ang (piano) en Joep van Beijnum (viool).

Projecten:
Soms laten we ons ook van een heel andere kant zien. Een grote productie was bijvoorbeeld het Zaans Musical Concert, op zaterdag avond 28 juni 2008. We hebben toen heel veel publiek gezien op de Burcht in Zaandam, het was een spektakel en de recensie was lovend. Sinds 2013 organiseren we Scratchdagen waarbij iinstrumentalisten en zangers voor een dag mee kinnen doen met ons mooie orkest met een speciaal gecombineerd programma rond een thema. 

Lid worden? Je bent van harte welkom!