Dirigent

Violist/dirigent Guido Müller (Leeuwarden, 1968) begon zijn vioolopleiding aan de AVO voor jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna studeerde hij viool bij o.a. Ilja Grubert (Rotterdams Conservatorium) en Zinaida Gilels (Boston) en volgde hij masterclasses bij o.a. Herman Krebbers, Pavel Vernikov en Jean-Jacques Kantorow. Hij nam deel aan diverse cursussen en festivals in onder meer Italië en Finland.

Sinds november 1996 is hij verbonden als violist aan het Radio Filharmonisch Orkest. Als remplacant speelde hij o.a. in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Balletorkest (thans Hollands Symfonia), de Amsterdamse Bachsolisten, het Nieuw Ensemble, Amsterdam Sinfoniëtta, Combattimento Consort en het Doelen Ensemble. Met deze orkesten trad hij op in binnen- en buitenland. Tevens speelde hij veel kamermuziek.

Guido Müller studeerde orkestdirectie bij Jac van Steen en Edmond Saveniers en in Engeland bij Denise Ham en George Hurst. Ook werd hij diverse keren gevraagd om deel te nemen aan een masterclass orkestdirectie aan de Royal Academy of Music in Londen o.l.v. George Hurst. Verder kreeg hij les van Robert Houlihan en Rodolfo Saglimbeni.

Guido Müller dirigeerde o.a. de volgende orkesten: Crea Orkest, Noord Hollands Jeugdorkest, Utrechts Studenten Concert en het Canford Festival Orchestra (Engeland).

De vaste vervanger van Guido is Leo Verreijt.